Header - 1440x660-v2
Metos_Keuken_voorbereiding_0010 - Copy.jpg

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling voor ondernemers en bedrijven die bedoeld is om investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen te stimuleren. Hierbij kunt u 40% van uw aanschafwaarde aftrekken van uw fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u ook nog eens minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting!

  • 40% aftrekken van uw fiscale winst
  • Minder belasting betalen
  • Minder energiekosten

Staat u op het punt om energiezuinige apparatuur bij Metos te kopen, of heeft u dat in de afgelopen 3 maanden gedaan? Laat u dan adviseren door één van onze specialisten.

Tabel_1

Voor welke Metos apparatuur is de EIA van toepassing?

Uiteraard is de regeling ook van toepassing op de apparatuur die u bij Metos koopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een energiezuinige vaatspoelmachine (WD6E met warmte-terugwinning), een energiezuinige professionele koelkast (met Energielabel A) of een elektrische oven ter vervanging van een gasgestookte oven.

Bekijk de gehele Energielijst of neem voor advies over uw apparatuur contact op met één van onze specialisten:

Telefoonnummer: (+31) 088 – 0242 322
E-mail: hallo@metos.nl

Welke voorwaarden zijn van toepassing?

U komt in aanmerking voor de EIA als uw investering in een bedrijfsmiddel voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal € 2.500.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • Het bedrijfsmiddel staat op de zogenoemde energielijst. Voor meer informatie kunt u de brochure van het RVO lezen.
  • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

Direct financieel voordeel

Deze regeling biedt u een direct financieel voordeel wanneer u een investering doet die de energie-efficiëntie van uw bedrijfsactiviteiten verbetert en/of de CO2-uitstoot verminderen. De EIA moet u binnen 3 maanden na de investering indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Lees hier aan welke voorwaarden u en uw investering nog meer moet voldoen om voor de aftrek in aanmerking te komen.

Website_Peter Burks

Ons advies nodig voor uw aanvraag?

Staat u op het punt om energiezuinige apparatuur bij Metos te kopen, of heeft u dat in de afgelopen 3 maanden gedaan? Laat u dan informeren door één van onze specialisten, zoals accountmanager Peter Burks.

Bij Metos staan we paraat om u te helpen met uw vragen omtrent de Energie Investeringsaftrek. Hierdoor kan u met een gerust hart uw aanvraag realiseren en genieten van uw voordeel.

Andere vraag?

*Verplichte velden