Terug naar het overzicht

Metos maandfavoriet: Wortelsalade

13 / 07 / 2023

Proef de knapperige textuur van de wortels, gecombineerd met de smaakvolle dressing en verse kruiden. Deze salade is perfect als bijgerecht bij een zomerse barbecue of als lichte maaltijd op zichzelf. Gezond en verrukkelijk!

Dit heb je nodig:

1 kilo lange, dunne wortels

3 eetlepels olijfolie

1 ½ eetlepel appelazijn

1 theelepel honing

1 teen knoflook, fijngehakt

theelepel kaneel

120 gr Griekse Stijl Yoghurt veepercentage van 10%

60 gr crème fraîche

5 gr dille, grofgehakt

10 gr koriander, grofgehakt

Zout en zwarte peper

Dit heb je nog meer nodig:

Metos Icombi classic / Icombi pro

Metos Smartinfuser

METO2417

Zo maak je het:

  • Was de wortels en schrap het eerste laagje van de wortel er af met een dunschiller. Kort de wortel in met 3 cm vanaf de onderkant.

  • Plaats de wortels in een icombi classic / pro en gebruik het volledige stoomprogramma. Laat de wortelen gedurende 10 minuten zitten totdat ze knapperig gaar zijn.
METO2426 kopiëren
  • Klop ondertussen in een kom olijfolie, appelazijn, honing, knoflook, kaneel, een halve theelepel zout en wat peper door elkaar om een dressing te maken. Voeg de gestoomde wortels toe aan de dressing, meng dit goed door elkaar en infuseer de wortels in de smartinfuser voor gedurende 5 mintuten.

METO2438 kopiëren
  • Meng in een andere kom de yoghurt en crème fraîche met een kwart theelepel zout. Voeg de dressing met verse kruiden toe aan de wortels en meng alles voorzichtig door elkaar. Schik de wortels zorgvuldig op een schaal en serveer ze.
Verhoog je culinaire prestaties met de Metos Smartinfuser 23 / 06 / 2023 Volgend bericht