Terug naar het overzicht

Video: Spareribs uit de Metos iCombi Pro!

19 / 07 / 2024

Spareribs maken met onze Metos iCombi Pro!

Duik in de wereld van Kitchen Intelligence met Metos! Ontdek de nieuwste trends, onze toekomstvisie, klantsuccessen, heerlijke recepten, een kijkje achter de schermen, Metos apparatuur en nog veel meer!

In de eerste aflevering onthult Bart Smetsers, culinair adviseur bij Metos, zijn geheim voor de perfecte spareribs waarvoor hij de Metos iCombi Pro heeft gebruikt.

Website_Frame voor blog_Recept_Spareribs_4

Recept

Bekijk ons aanbod Metos iCombi Pro's via shorturl.at/6PZoH

Ingrediënten

  • 1 kilogram spareribs
  • Rub
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 eetlepel grof zout
  • 0,5 eetlepel grof gemalen peper
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel knoflookgranulaat
  • 1 theelepel uiengranulaat
  • 1 theelepel gemalen chili
  • 0,5 theelepel cayenne peper
  • Dressing/Lak
  • 4 eetlepels roomboter
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • 1,5 eetlepel rub
  • 400 milliliter appelsap

Bereidingswijze

Stap 1: Maak een standaardprogramma voor de spareribs of verwarm de oven handmatig voor op 110 graden. (Of doe dit later wanneer je de spareribs eerst nog moet marineren.)

Stap 2: Mix alle ingrediënten voor de rub door elkaar.

Stap 3: Ontvlies de spareribs en rub de spareribs met de mix die je net hebt gemaakt. Zorg ervoor dat de spareribs aan alle zijdes goed bedekt zijn met de mix.

Stap 4: Laat de spareribs marineren of infuseer met de SmartInfuser.

Stap 5: Leg een stuk aluminiumfolie klaar en leg de spareribs met de holle kant naar boven. Schep ¾ van de dressing/lak in de holle kant en vouw de aluminiumfolie dicht.

Stap 6: Plaats de spareribs in de oven, doe de kernvoeler in het product en stel de kerntemperatuur in op 72 graden.

Stap 7: Haal de spareribs uit de oven zodra deze de juiste kerntemperatuur hebben bereikt. Verwijder de aluminiumfolie en lak de spareribs met de overgebleven lak.

Stap 8: Stel de oven in op 160 graden en bak de spareribs nog 30-60 minuten. Om voor een echte smaakexplosie te zorgen lak je de spareribs elke 15 minuten totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Stap 9: Haal de spareribs uit de oven en laat ze 10 minuten rusten. Snijd de spareribs tussen de ribben door en serveer.

Tijdelijke actie: Gratis Culinaire Quickscan t.w.v. €495! 04 / 06 / 2024 Volgend bericht